Thajská pikantní polévka s krevetami

Thajská pikantní polévka s krevetami

4 porce

37 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 l zeleninového vývaru
300 ml kokosového mléka
2 lžíce tamarind pasty
kousek citrónové trávy
1 chilli paprička
1/2 lžička semínek koriandru
2 listy limetky
300 g krevet
hrst koriandru

Příslušenství:

míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 2 lžíce tamarind pasty a 100 ml kokosového mléka.
3. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte kousek citrónové trávy, 1 chilli papričku nasekanou na drobno, 1/2 lžičky semínek koriandru a 2 listy limetky.
5. Přidejte 1 l zeleninového vývaru a vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 300 g krevet a hrst nasekaného koriandru.
7. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte zbylých 200 ml kokosového mléka a vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.