Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem

Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem

4 porce

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

4 lžíce olivového oleje  
2 šalotky  
2 stroužky česneku  
1 máslová dýně (cca 500 g)  
500 g tagliatelle uvařených dle návodu  
250 ml smetany  
100 ml vody  
50 g strouhaného parmazánu  
dýňová semínka a bazalka k servírování 

Příslušenství:

nože  
míchací hák

Postup:

1. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu a dejte stranou.   
2. Do nádoby vložte nože.   
3. Přidejte 2 oloupané a přepůlené šalotky a 2 stroužky česneku.   
4. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.   
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.   
6. Přidejte 500 g máslové dýně nakrájené na kostičky 2x2 cm. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.   
7. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.   
8. Přidejte 100 ml vody a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte 250 ml smetany a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.   
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.   
11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.   
12. Přidejte uvařené těstoviny, dýňová semínka a bazalku.   
13. Ručně promíchejte.