Těstoviny s dýňovou omáčkou a rozmarýnem

Suroviny:
4 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 máslová dýně (cca 500 g)
500 g tagliatelle uvařených dle návodu
250 ml smetany
100 ml vody
50 g strouhaného parmazánu
dýňová semínka a bazalka k servírování
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu a dejte stranou.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte 2 oloupané a přepůlené šalotky a 2 stroužky česneku.
4. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Přidejte 500 g máslové dýně nakrájené na kostičky 2x2 cm. Přidejte 4 lžíce olivového oleje.
7. Restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte 100 ml vody a vařte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte 250 ml smetany a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
11. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.
12. Přidejte uvařené těstoviny, dýňová semínka a bazalku.
13. Ručně promíchejte.