Táč s boruvkami

Suroviny:
DROBENKA:
100 g povoleného másla
100 g cukru
200 g hrubé mouky
TĚSTO:
500 g polohrubé mouky
100 ml oleje
1 vejce
1 žloutek
100 g cukru
200 ml mléka
1 kostka droždí
špetka strouhané citrónové kůry
500 g borůvek / jiného ovoce
Příslušenství:
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 100 g povoleného másla, 100 g cukru a 200 g hrubé mouky.
3. Sekejte 40 sekund / rychlost 3.
4. Drobenku odložte stranou.
5. Do nádoby přidejte 200 ml mléka, 100 g cukru a 1 rozdrobenou kostku droždí.
6. Zahřívejte 8 minut / 37 °C / rychlost 1.
7. Nechte 15 minut vzejít kvásek.
8. Přidejte 100 ml oleje, 1 vejce, 1 žloutek a špetku strouhané citrónové kůry.
9. Sekejte 1 minutu / rychlost 3.
10. Přidejte 500 g polohrubé mouky.
11. Sekejte 8 minut / rychlost 2.
12. Těsto rozprostřete na plech a posypte ovocem. Na ovoce dejte drobenku a pečte na 180 °C do zlatova.