Táč s boruvkami

Táč s boruvkami

1 plech

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

DROBENKA: 
100 g povoleného másla 
100 g cukru 
200 g hrubé mouky 
  
TĚSTO: 

500 g polohrubé mouky 
100 ml oleje 
1 vejce 
1 žloutek 
100 g cukru 
200 ml mléka 
1 kostka droždí 
špetka strouhané citrónové kůry 
  
500 g borůvek / jiného ovoce 

Příslušenství:

Nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 100 g povoleného másla, 100 g cukru a 200 g hrubé mouky. 
3. Sekejte 40 sekund / rychlost 3. 
4. Drobenku odložte stranou. 
5. Do nádoby přidejte 200 ml mléka, 100 g cukru a 1 rozdrobenou kostku droždí.  
6. Zahřívejte 8 minut / 37 °C / rychlost 1. 
7. Nechte 15 minut vzejít kvásek. 
8. Přidejte 100 ml oleje, 1 vejce, 1 žloutek a špetku strouhané citrónové kůry. 
9. Sekejte 1 minutu / rychlost 3. 
10. Přidejte 500 g polohrubé mouky. 
11. Sekejte 8 minut / rychlost 2. 
12. Těsto rozprostřete na plech a posypte ovocem. Na ovoce dejte drobenku a pečte na 180 °C do zlatova.