Sweet and sour kuře

Sweet and sour kuře

3 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

OMÁČKA:  
100 g třtinového cukru
100 ml jablečného octa
4 lžíce kečupu 
5 lžic sójové omáčky 
3 stroužky česneku   
  
2 kuřecí prsa   
2 lžíce škrobu
1 kapie
1 zelená paprika
1 cibule
150 g ananasu z konzervy
6 lžic oleje
100 ml vody
sůl, pepř

  
rýže a jarní cibulka k podávání 

Příslušenství:

sestava pro vaření v páře
nože

míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vlijte vodu po risku pro vaření v páře. 
2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře. 
3. Spusťte program vaření v páře a po signalizaci vložte 2 osolené a opepřené kuřecí prsa. 
4. Vařte 20 minut / 100 °C. 
5. Maso nechte zchladnout (lépe se krájí). Nakrájejte na 1 cm plátky a dejte stranou. 
6. Do nádoby vložte nože. 
7. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku a sekejte 15 sekund / rychlost 6. 
8. Vyjměte nože a vložte metlu. 
9. Přidejte 100 g třtinového cukru, 100 ml jablečného octa, 4 lžíce kečupu, 5 lžic sójové omáčky. 
10. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4 a hotovou omáčku dejte stranou. 
11. Do nádoby vložte nože. 
12. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli. 
13. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
14. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
15. Přidejte 1 kapii a 1 zelenou papriku pokrájené na proužky a 6 lžic oleje. 
16. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1. 
17. Přidejte 150 g ananasu a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1. 
18. Přidejte 2 lžíce škrobu a restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 2. 
19. Přidejte 100 ml vody a připravenou omáčku. 
20. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1. 
21. Přidejte plátky masa do omáčky a bez nástavce prohřejte 3 minuty / 80 °C.