Sweet and sour kuře

Suroviny:
OMÁČKA:
100 g třtinového cukru
100 ml jablečného octa
4 lžíce kečupu
5 lžic sójové omáčky
3 stroužky česneku
2 kuřecí prsa
2 lžíce škrobu
1 kapie
1 zelená paprika
1 cibule
150 g ananasu z konzervy
6 lžic oleje
100 ml vody
sůl, pepř
rýže a jarní cibulka k podávání
Příslušenství:
sestava pro vaření v páře
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vlijte vodu po risku pro vaření v páře.
2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře.
3. Spusťte program vaření v páře a po signalizaci vložte 2 osolené a opepřené kuřecí prsa.
4. Vařte 20 minut / 100 °C.
5. Maso nechte zchladnout (lépe se krájí). Nakrájejte na 1 cm plátky a dejte stranou.
6. Do nádoby vložte nože.
7. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku a sekejte 15 sekund / rychlost 6.
8. Vyjměte nože a vložte metlu.
9. Přidejte 100 g třtinového cukru, 100 ml jablečného octa, 4 lžíce kečupu, 5 lžic sójové omáčky.
10. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4 a hotovou omáčku dejte stranou.
11. Do nádoby vložte nože.
12. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou cibuli.
13. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
14. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
15. Přidejte 1 kapii a 1 zelenou papriku pokrájené na proužky a 6 lžic oleje.
16. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
17. Přidejte 150 g ananasu a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
18. Přidejte 2 lžíce škrobu a restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 2.
19. Přidejte 100 ml vody a připravenou omáčku.
20. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
21. Přidejte plátky masa do omáčky a bez nástavce prohřejte 3 minuty / 80 °C.