Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

4 porce

200 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kg hovězího zadního, v pokojové teplotě 
80 g špeku 
3 mrkve  
2 petržele 
1/2 menšího celeru 
1 větší cibule 
2 lžíce olivového oleje 
500 ml smetany 
1 bobkový list  
4 nové koření  
sůl, pepř

Příslušenství:

sestava na strouhání 
nože
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
2. Nastrouhejte oloupanou kořenovou zeleninu rychlostí 5 a odložte ji stranou.  
3. Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli. 
4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
6. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a nastrouhanou kořenovou zeleninu. 
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1. 
8. Do masa vmasírujte sůl a pepř. Prošpikujte proužkami slaniny a vložte do pekáčku. 
9. Zasypte zeleninou a přidejte koření. Pečte 2-3 hodiny na 180 °C. 
10. Po upečení vyjměte maso a koření. 
11. Do nádoby vložte nože. Vložte upečenou zeleninu spolu s výpekem.  
12. Sekejte 20 sekund / rychlost 6. 
13. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 500 ml smetany. 
14. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1. 
15. Dochuťte solí či pepřem.