Svíčková na smetaně

Suroviny:
1 kg hovězího zadního, v pokojové teplotě
80 g špeku
3 mrkve
2 petržele
1/2 menšího celeru
1 větší cibule
2 lžíce olivového oleje
500 ml smetany
1 bobkový list
4 nové koření
sůl, pepř
Příslušenství:
sestava na strouhání
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
2. Nastrouhejte oloupanou kořenovou zeleninu rychlostí 5 a odložte ji stranou.
3. Do nádoby vložte nože. Přidejte oloupanou a přepůlenou cibuli.
4. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a nastrouhanou kořenovou zeleninu.
7. Restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Do masa vmasírujte sůl a pepř. Prošpikujte proužkami slaniny a vložte do pekáčku.
9. Zasypte zeleninou a přidejte koření. Pečte 2-3 hodiny na 180 °C.
10. Po upečení vyjměte maso a koření.
11. Do nádoby vložte nože. Vložte upečenou zeleninu spolu s výpekem.
12. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.
13. Vyjměte nože a vložte míchací hák. Přidejte 500 ml smetany.
14. Vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
15. Dochuťte solí či pepřem.