Štědrovečerní polévka

Suroviny:
VÝVAR
1 kapří hlava a ořezy z kapra
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
sůl, pepř
NUDLIČKY
2 mrkve nakrájené na nudličky
2 petržele nakrájené na nudličky
2 lžíce přepuštěného másla
hrst nasekané petrželky
Příslušenství:
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte 1 kapří hlavu a ořezy.
2. Přidejte zeleninu a koření: 2 mrkve, 1 petržel, ¼ celeru a sůl a pepř.
3. Dolijte vodu po rysku max.
4. Vařte 90 minut / 100 °C.
5. Zkontrolujte a odeberte přebytečnou pěnu.
6. Přidejte vodu a vařte 60 minut.
7. Hotový vývar sceďte a oberte maso.
8. Do nádoby vložte míchací hák.
9. Přidejte 2 lžíce přepuštěného másla.
10. Přidejte 2 mrkve a 2 petržele nakrájené na nudličky.
11. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte vývar.
13. Vařte 10-15 minut / 100 °C / rychlost 1 do změknutí zeleniny.
14. Přidejte obrané maso a hrst nasekané petrželky.
15. Podávejte s opečenými krutóny.