Špenátová roláda

Špenátová roláda

1 roláda

32 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
3 vejce (zvlášť bílky a žloutky)  
130 g polohrubé mouky  
400 g špenátového protlaku  
   
NÁPLŇ:  
2 vejce uvařené natvrdo  
250 g taveného sýru  
250 g Lučiny  

Příslušenství:

metla  
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 3 bílky a šlehejte 3 minuty / rychlost 4. Hotový sníh dejte stranou.  
3. Do nádoby vložte metlu.  
4. Přidejte 3 žloutky a 400 g špenátového protlaku.  
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
6. Přidejte 130 g polohrubé mouky a šlehejte 3 minuty / rychlost 2.  
7. Přidejte sníh z bílků a vmíchejte 2 minuty / rychlost 1.  
8. Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 12 minut / 180 °C.  
9. Horké upečené těsto smotejte do rolády a dejte chladit.  
10. Do nádoby vložte nože.  
11. Přidejte 2 oloupané vejce natvrdo, 250 g taveného sýru a 250 g Lučiny.  
12. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.  
13. Vychladlou roládu rozbalte a natřete náplní. Zabalte a dejte vychladit.