Šoulet s hráškem

Šoulet s hráškem

4 porce

55 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

300 g krup
200 g hrášku
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g sádla
1 lžička majoránky
200 ml vody
sůl, pepř

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Kroupy namočte dle návodu na obalu.  
2. Do nádoby vložte nože.  
3. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.  
4. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
6. Přidejte lžíci sádla a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 2 stroužky česneku a 1 lžičku majoránky. 
8. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
9. Přidejte kroupy a zbytek ze 100 g sádla.  
10. Podlijte 200 ml vody a vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. V případě potřeby podlijte vodou.  
12. Přidejte 200 g hrášku a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
13. Dochuťte solí a pepřem.