Šoulet s hráškem

Suroviny:
300 g krup
200 g hrášku
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g sádla
1 lžička majoránky
200 ml vody
sůl, pepř
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Kroupy namočte dle návodu na obalu.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli.
4. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Přidejte lžíci sádla a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 2 stroužky česneku a 1 lžičku majoránky.
8. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte kroupy a zbytek ze 100 g sádla.
10. Podlijte 200 ml vody a vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. V případě potřeby podlijte vodou.
12. Přidejte 200 g hrášku a vařte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
13. Dochuťte solí a pepřem.