Smažená rýže s kořenovou zeleninou

Smažená rýže s kořenovou zeleninou

4 porce

55 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

400 g uvařené rýže
2 vejce
2 mrkve
1 petržel
100 g celeru
50 ml olivového oleje
1 šalotka
sůl, pepř

Příslušenství:

míchací hák
sestava na strouhání
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.  
2. Oloupejte 2 mrkve, 1 petržel a 100 g celeru.  
3. Vše nastrouhejte rychlostí 6.  
4. Nastrouhanou zeleninu dejte stranou.  
5. Do nádoby vložte nože.  
6. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku.  
7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
9. Přidejte 50 ml olivového oleje, nastrouhanou zeleninu a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Přidejte 400 g uvařené rýže a 2 rozkvedlané vejce se solí a pepřem.  
11. Vařte 4 minuty / 100 °C / rychlost 2.