Smažená rýže s kořenovou zeleninou

Suroviny:
400 g uvařené rýže
2 vejce
2 mrkve
1 petržel
100 g celeru
50 ml olivového oleje
1 šalotka
sůl, pepř
Příslušenství:
míchací hák
sestava na strouhání
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání.
2. Oloupejte 2 mrkve, 1 petržel a 100 g celeru.
3. Vše nastrouhejte rychlostí 6.
4. Nastrouhanou zeleninu dejte stranou.
5. Do nádoby vložte nože.
6. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou šalotku.
7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
9. Přidejte 50 ml olivového oleje, nastrouhanou zeleninu a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 400 g uvařené rýže a 2 rozkvedlané vejce se solí a pepřem.
11. Vařte 4 minuty / 100 °C / rychlost 2.