Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

1 roláda

30 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

6 vajec 
80 g cukru krupice 
2 lžíce kakaa 
špetka soli 
 
NÁPLŇ: 
300 ml smetany ke šlehání 

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. 
2. Vložte 300 ml smetany a šlehejte 2,5 minuty / rychlost 3. 
3. Dejte stranou. 
4. Do čisté nádoby vložte metlu. Přidejte 6 bílků a vyšlehejte sníh.  
5. Šlehejte 5 minut / rychlost 4. 
6. Spojte si ve vedlejší misce 80 g cukru se solí a 2 lžíce kakaa. 
7. Přidávejte ke sněhu na střídačku žloutky a cukrovou směs. 
8. Během střídání vždy šlehejte 15 sekund / rychlost 3. 
9. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. 
10. Pečte 10 minut / 190 °C. 
11. Nechte stočenou vychladnout a naplňte šlehačkou.