Šlehačková roláda

Suroviny:
6 vajec
80 g cukru krupice
2 lžíce kakaa
špetka soli
NÁPLŇ:
300 ml smetany ke šlehání
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Vložte 300 ml smetany a šlehejte 2,5 minuty / rychlost 3.
3. Dejte stranou.
4. Do čisté nádoby vložte metlu. Přidejte 6 bílků a vyšlehejte sníh.
5. Šlehejte 5 minut / rychlost 4.
6. Spojte si ve vedlejší misce 80 g cukru se solí a 2 lžíce kakaa.
7. Přidávejte ke sněhu na střídačku žloutky a cukrovou směs.
8. Během střídání vždy šlehejte 15 sekund / rychlost 3.
9. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
10. Pečte 10 minut / 190 °C.
11. Nechte stočenou vychladnout a naplňte šlehačkou.