Slávky na víně s petrželkou

Suroviny:
500 g očištěných slávek
2 šalotky
50 g másla
2 hrsti petrželky
200 ml vína
100 ml zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
sůl, pepř
Příslušenství:
Míchací hák
Sestava pro vaření v páře
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 2 oloupané šalotky a sekejte 10 sekund / rychlost 6.
3. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
4. Přidejte 50 g másla a restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 2.
5. Přidejte na plátky pokrájený 1 stroužek česneku.
6. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte hrst petrželky, 200 ml vína a 100 ml zeleninového vývaru.
8. Připravte si 500 g slávek - proberte je a očistěte.
9. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
10. Po signalizaci vložte slávky a vařte v páře 10 minut.
12. Hotové slávky přendejte do nádoby a promíchejte s omáčkou.
13. Posypte zbylou hrstí petrželkou.