Slávky na víně s petrželkou

Slávky na víně s petrželkou

2 porce

30 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

500 g očištěných slávek  
2 šalotky  
50 g másla  
2 hrsti petrželky  
200 ml vína  
100 ml zeleninového vývaru  
1 stroužek česneku  
sůl, pepř 

Příslušenství:

Míchací hák 
Sestava pro vaření v páře 
Nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 2 oloupané šalotky a sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
3. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
4. Přidejte 50 g másla a restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 2. 
5. Přidejte na plátky pokrájený 1 stroužek česneku. 
6. Restujte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1. 
7. Přidejte hrst petrželky, 200 ml vína a 100 ml zeleninového vývaru. 
8. Připravte si 500 g slávek - proberte je a očistěte. 
9. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře. 
10. Po signalizaci vložte slávky a vařte v páře 10 minut. 
12. Hotové slávky přendejte do nádoby a promíchejte s omáčkou. 
13. Posypte zbylou hrstí petrželkou.