Slaný koláč se žampióny

Slaný koláč se žampióny

1 koláč

75 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
150 g hladké mouky
120 g povoleného másla
4 lžíce ledové vody
špetka soli
špetka moučkového cukru

NÁPLŇ:
250 g žampiónů
100 g anglické slaniny
150 g čedaru
3 vejce
2 hrsti petrželky
100 ml smetany
sůl, pepř

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 3 vejce, 100 ml smetany a nasekané 2 hrsti petrželky.  
3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.  
4. Dejte stranou.  
5. Do nádoby vložte metlu.  
6. Přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.  
7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.  
8. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.  
9. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 °C.  
10. Na upečený korpus dejte 100 g anglické slaniny, 250 g žampiónů nakrájených na plátky a zalijte smetanovou směsí.  
11. Celý koláč posypte 150 g nastrouhaného čedaru.  
12. Pečte 35 minut / 180 °C