Slaný koláč se žampióny

Suroviny:
TĚSTO:
150 g hladké mouky
120 g povoleného másla
4 lžíce ledové vody
špetka soli
špetka moučkového cukru
NÁPLŇ:
250 g žampiónů
100 g anglické slaniny
150 g čedaru
3 vejce
2 hrsti petrželky
100 ml smetany
sůl, pepř
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 3 vejce, 100 ml smetany a nasekané 2 hrsti petrželky.
3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
4. Dejte stranou.
5. Do nádoby vložte metlu.
6. Přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.
7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.
8. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.
9. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 °C.
10. Na upečený korpus dejte 100 g anglické slaniny, 250 g žampiónů nakrájených na plátky a zalijte smetanovou směsí.
11. Celý koláč posypte 150 g nastrouhaného čedaru.
12. Pečte 35 minut / 180 °C.