Slaní šneci

Suroviny:
1 balení rozváleného listového těsta
200 g slaniny
200 g čedaru
vejce na potření
OMÁČKA:
1 rajčatový protlak
1 plechovka drcených rajčat
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky bazalky
sůl, pepř dle chuti
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
8. Přidejte ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky bazalky, 1 rajčatový protlak a 1 plechovku drcených rajčat.
9. Vařte 3-5 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Nechte vychladnout.
11. Vychladlou směsí potřete plát rozváleného listového těsta.
12. Položte plátky slaniny, zasypte sýrem a vše srolujte.
13. Krájejte na cca 2-3 cm kolečka.
14. Pokládejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem.
15. Pečte do zlatova 170 °C.