Slaní šneci

Slaní šneci

1 miska

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 balení rozváleného listového těsta  
200 g slaniny  
200 g čedaru  
vejce na potření  
 
OMÁČKA:  
1 rajčatový protlak  
1 plechovka drcených rajčat  
1 cibule  
3 lžíce olivového oleje  
2 stroužky česneku  
1/2 lžičky tymiánu  
1/2 lžičky bazalky  
sůl, pepř dle chuti

Příslušenství:

míchací hák
nože 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.  
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
4. Přidejte 3 lžíce olivového oleje.  
5. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
6. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
7. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.  
8. Přidejte ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky bazalky, 1 rajčatový protlak a 1 plechovku drcených rajčat.  
9. Vařte 3-5 minut / 100 °C / rychlost 1.  
10. Nechte vychladnout.  
11. Vychladlou směsí potřete plát rozváleného listového těsta.  
12. Položte plátky slaniny, zasypte sýrem a vše srolujte.  
13. Krájejte na cca 2-3 cm kolečka.  
14. Pokládejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem.  
15. Pečte do zlatova 170 °C.