Škvarkoví šneci se zelím

Škvarkoví šneci se zelím

2 plechy

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

50 g škvarků
250-300 g mléka
30 g droždí
1 čajová lžička soli
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
2 žloutky
1 polévková lžíce sádla

Náplň
100 g rozpuštěného sádla
400-500 g kysaného zelí
1 polévková lžíce celého kmínu

1 vejce na potření

Příslušenství:

Nože
Metla

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 50 g škvarků a sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
3. Dejte škvarky stranou.  
4. Vyjměte nože a vložte metlu.  
5. Přidejte 250 ml mléka, 30 g rozdrobeného droždí a 1 lžičku cukru.  
6. Šlehejte 2 minuty / 37 °C / rychlost 2.  
7. Nechte vzejít 10 minut kvásek.  
8. Přidejte 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, lžičku soli, 2 žloutky, 50 g sekaných škvarků a 1 lžíci sádla.  
9. Šlehejte 4 minuty / rychlost 1-2.  
10. Těsto nechte 10 minut kynout.  
11. Předehřejte troubu na 180 °C.   
12. Těsto rozválejte na pomoučněném válu na obdélník 0,5 cm silný.  
13. Potřete 100 g rozpuštěného sádla.  
14. Posypte 1 lžící celého kmínu. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou vodu a posypte těsto.  
15. Srolujte do rolády a nakrájejte na 2,5 cm silné plátky.  
16. Plátky položte na vymazaný plech a jemně stlačte rukou.  
17. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 25 minut / 180 °C.