Škvarkoví šneci se zelím

Suroviny:
50 g škvarků
250-300 g mléka
30 g droždí
1 čajová lžička soli
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1 čajová lžička soli
2 žloutky
1 polévková lžíce sádla
Náplň
100 g rozpuštěného sádla
400-500 g kysaného zelí
1 polévková lžíce celého kmínu
1 vejce na potření
Příslušenství:
Nože
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 50 g škvarků a sekejte 30 sekund / rychlost 6.
3. Dejte škvarky stranou.
4. Vyjměte nože a vložte metlu.
5. Přidejte 250 ml mléka, 30 g rozdrobeného droždí a 1 lžičku cukru.
6. Šlehejte 2 minuty / 37 °C / rychlost 2.
7. Nechte vzejít 10 minut kvásek.
8. Přidejte 250 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, lžičku soli, 2 žloutky, 50 g sekaných škvarků a 1 lžíci sádla.
9. Šlehejte 4 minuty / rychlost 1-2.
10. Těsto nechte 10 minut kynout.
11. Předehřejte troubu na 180 °C.
12. Těsto rozválejte na pomoučněném válu na obdélník 0,5 cm silný.
13. Potřete 100 g rozpuštěného sádla.
14. Posypte 1 lžící celého kmínu. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou vodu a posypte těsto.
15. Srolujte do rolády a nakrájejte na 2,5 cm silné plátky.
16. Plátky položte na vymazaný plech a jemně stlačte rukou.
17. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte 25 minut / 180 °C.