Škvarkové pagáče

Škvarkové pagáče

3 plechy

60 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

300 g hladké mouky
200 g nadrobno posekaných škvarků
2 vejce
2 lžíce zakysané smetany
15 g droždí
4 lžíce plnotučného mléka
1 vejce na potření

Příslušenství:

míchací hák
metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 4 lžíce plnotučného mléka, 15 g droždí, 2 lžíce zakysané smetany a 2 rozšlehaná vejce.  
3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
4. Přidejte 200 g nadrobno posekaných škvarků a 300 g hladké mouky.  
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.  
6. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.  
7. Těsto vložte do nádoby a přikryjte. Nechte cca 1 hodinu kynout.  
8. Vyválejte placku silnou cca 8 mm.  
9. Vykrojte kolečka a vložte na plech vyložený pečicím papírem. 
10. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180 °C dozlatova.