Škvarkové pagáče

Suroviny:
300 g hladké mouky
200 g nadrobno posekaných škvarků
2 vejce
2 lžíce zakysané smetany
15 g droždí
4 lžíce plnotučného mléka
1 vejce na potření
Příslušenství:
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 4 lžíce plnotučného mléka, 15 g droždí, 2 lžíce zakysané smetany a 2 rozšlehaná vejce.
3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.
4. Přidejte 200 g nadrobno posekaných škvarků a 300 g hladké mouky.
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
6. Těsto přendejte na pracovní plochu a dopracujte ručně.
7. Těsto vložte do nádoby a přikryjte. Nechte cca 1 hodinu kynout.
8. Vyválejte placku silnou cca 8 mm.
9. Vykrojte kolečka a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
10. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180 °C dozlatova.