Šarlota s ovocem

Suroviny:
1 balení cukrářských nebo domácích piškotů
sezónní ovoce a květy na ozdobu
KRÉM:
1 vanilkový lusk
320 ml mléka
3 žloutky
50 g cukru krupice
20 g kukuřičného škrobu
20 g mouky
70 g bílé čokolády
100 g másla
300 g crème fraîche
2 plátky želatiny
200 ml smetany 33%
Příslušenství:
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 320 ml mléka a podélně rozkrojený 1 vanilkový lusk.
3. Vařte 3 minuty / 80 °C / rychlost 1.
4. Přendejte stranou, přikryjte potravinovou fólií a nechte odležet 15 minut.
5. Do nádoby vložte metlu.
6. Přidejte 3 žloutky, 50 g cukru krupice, 20 g kukuřičného škrobu a 20 g mouky.
7. Šlehejte 1 minutu / rychlost 4.
8. Vyjměte metlu a vložte míchací hák.
9. Přilijte připravené mléko a vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
10. Vyndejte vanilkový lusk a vložte 70 g bílé čokolády.
11. Míchejte 1,5 minuty / rychlost 2 (do rozpuštění čokolády).
12. Přendejte stranou do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte mírně zchladit.
13. Do nádoby vložte nože.
14. Přidejte 100 g másla.
15. Sekejte 30 sekund / rychlost 4.
16. Hladký krém vložte přikrytý do lednice a nechte vychladit.
17. Stranou nechte nabobtnat 2 plátky želatiny dle návodu.
18. Zahřejte 20 ml smetany a rozpusťte v ní nabobtnanou želatinu.
19. Do nádoby vložte metlu.
20. Přidejte 300 g crème fraîche a zbylých 180 ml smetany bez želatiny.
21. Šlehejte 15 sekund / rychlost 3.
22. Přidejte smetanu s rozpuštěnou želatinou.
23. Šlehejte 7 minut / rychlost 3.
24. Hotový krém spojte s krémem v lednici.
25. Šlehejte 15 sekund / rychlost 4.
26. Dortovou formu vyložte cukrářskými piškoty a přidejte 1/2 krému.
27. Proložte jednou vrstvou cukrářských piškotů.
28. Posypte nakrájeným ovocem a přidejte zbylý krém.
29. Vršek dortu posypte zbylým ovocem, květy a dekorujte dle vaší fantazie.
30. Hotovou Šarlotu nechte 4 hodiny chladit.