Šalamounova buchta

Šalamounova buchta

1 plech

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

300 g cukru krupice 
250 ml smetany 
250 g másla + 50 g másla na polevu 
2 lžíce kakaa 
1 prášek do pečiva 
300 g polohrubé mouky 
4 vejce 
120 ml rumu 
140 g strouhaného kokosu

Příslušenství:

metla
stěrka

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 250 ml smetany, 250 g másla, 300 g cukru a 2 lžíce kakaa.  
2. Zahřejte 1 minutu / 80 °C / rychlost 2. 
3. Dejte stranou. 
4. Do čisté nádoby vložte metlu. 
5. Přidejte 4 bílky a šlehejte 5 minut / rychlost 4. 
6. Dejte stranou. 
7. Do nádoby vložte 300 g mouky, prášek do pečiva, 4 žloutky a vychladlou kakaovou směs. 
8. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4. 
9. Ručně opatrně vmíchejte sníh. 
10. Vložte do vymazané a moukou vysypané formy. 
11. Pečte 25 minut / 170 °C. 
12. Ještě teplou potřete směsí povoleného másla a rumem. 
13. Posypte kokosem.