Šalamounova buchta

Suroviny:
300 g cukru krupice
250 ml smetany
250 g másla + 50 g másla na polevu
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
300 g polohrubé mouky
4 vejce
120 ml rumu
140 g strouhaného kokosu
Příslušenství:
metla
stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu. Přidejte 250 ml smetany, 250 g másla, 300 g cukru a 2 lžíce kakaa.
2. Zahřejte 1 minutu / 80 °C / rychlost 2.
3. Dejte stranou.
4. Do čisté nádoby vložte metlu.
5. Přidejte 4 bílky a šlehejte 5 minut / rychlost 4.
6. Dejte stranou.
7. Do nádoby vložte 300 g mouky, prášek do pečiva, 4 žloutky a vychladlou kakaovou směs.
8. Šlehejte 3 minuty / rychlost 4.
9. Ručně opatrně vmíchejte sníh.
10. Vložte do vymazané a moukou vysypané formy.
11. Pečte 25 minut / 170 °C.
12. Ještě teplou potřete směsí povoleného másla a rumem.
13. Posypte kokosem.