Rýžový nákyp

Suroviny:
400 g kulatozrnné rýže
1,5 l mléka
50 g másla
3 vejce
30 g cukru
1/2 lžičky vanilkové pasty
NÁPLŇ:
4 jablka
1/2 lžičky skořice
2 lžíce cukru
Příslušenství:
soustava na strouhání
míchací hák
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte soustavu na strouhání.
2. Nastrouhejte oloupaná jablka rychlostí 5.
3. Dejte stranou.
4. Do nádoby vložte míchací hák.
5. Přidejte lžíci másla a rýži.
6. Vařte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
7. Zalijte 1,5 l mléka a vařte 40 minut / 100 °C / rychlost 2.
8. Nechte vychladnout.
9. Do čisté nádoby vložte metlu.
10. Přidejte povolené máslo, 3 žloutky, 1/2 lžičky vanilkové pasty a cukr.
11. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
12. Vmíchejte do rýžové kaše.
13. Do nádoby vložte metlu.
14. Přidejte bílky a šlehejte 5 minut / rychlost 4.
15. Zlehka vmíchejte do rýžové kaše.
16. Pekáč si vymažte máslem dejte na dno ½ rýžové kaše.
17. Posypte strouhanými jablky, skořicí a cukrem.
18. Přidejte zbylou rýžovou kaši.
19. Pečte 40 minut / 160 °C, dle výšky pekáčku.