Rýžová kaše se švestkovým rozvarem

Rýžová kaše se švestkovým rozvarem

1 miska

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

100 g kulatozrnné rýže
600 ml mléka
vanilkový lusk/vanilková tresť 
rýžový sirup na doslazení


rozvar
250 g švestek 
skořice
badyán
50g cukru

Příslušenství:

nože
míchací hák

Postup:

1. Švestky vypeckujete a přepulte.
2. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte švestky s cukrem a kořením.
3. Vařte 20 minut / 100°C / rychlost 1.
4. Pokud chcete jemnou strukturu, vyjměte koření, vložte sekací nástavec a sekejte 15s / rychlost 3.
5. Švestkový rozvar odložte stranou a nádobu umyjte. 
6. Do nádoby vložte míchací hák. 
7. Přidejte 100 g rýže, 600 ml mléka, vanilkový lusk a dle chuti doslaďte rýžovým sirupem. 
8. Vařte 40minut / 95°C / rychlost 1.
9. Podávejte se švestkovým přelivem.