Rýžová kaše se švestkovým rozvarem

Suroviny:
100 g kulatozrnné rýže
600 ml mléka
vanilkový lusk/vanilková tresť
rýžový sirup na doslazení
rozvar
250 g švestek
skořice
badyán
50g cukru
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Švestky vypeckujete a přepulte.
2. Do nádoby vložte míchací hák. Přidejte švestky s cukrem a kořením.
3. Vařte 20 minut / 100°C / rychlost 1.
4. Pokud chcete jemnou strukturu, vyjměte koření, vložte sekací nástavec a sekejte 15s / rychlost 3.
5. Švestkový rozvar odložte stranou a nádobu umyjte.
6. Do nádoby vložte míchací hák.
7. Přidejte 100 g rýže, 600 ml mléka, vanilkový lusk a dle chuti doslaďte rýžovým sirupem.
8. Vařte 40minut / 95°C / rychlost 1.
9. Podávejte se švestkovým přelivem.