Rukolová polévka

Suroviny:
1 cibule
2 brambory
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
600 ml vývaru
200 ml smetany
2–3 hrsti rukoly
sůl, pepř
parmazán na ozdobení
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.
3. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a restujte 8 minut / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 brambory na kostičky a 600 ml vývaru.
7. Přidejte sůl a pepř dle chuti.
8. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
9. Přidejte 2–3 hrsti rukoly a vařte 2 minuty / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 200 ml smetany a vařte 1 minutu / 100 °C /rychlost 1.
11. Polévku podávejte posypanou parmazánem, nebo rozsekejte na hladký krém.