Restované lišky na víně

Restované lišky na víně

2 porce

35 minut
 

ověřený recept

 

        

Suroviny:

250 g očištěných lišek  
60 g másla  
1-2 šalotky  
80 ml bílého suchého vína  
1 lžíce tymiánu 

Příslušenství:

Nože
Míchací hák 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 1-2 oloupané šalotky a sekejte 10 sekund / rychlost 6. 
3. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
4. Přidejte 60 g másla a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 2. 
5. Přidejte 1 lžíci tymiánu a pokrájených 250 g očištěných lišek. 
6. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1. 
7. Přilejte 80 ml bílého suchého vína a nechte zredukovat. 
8. Vařte 5-10 minut / 100 °C / rychlost 1, dle velikosti hub.