Řepový falafel

Řepový falafel

4 porce

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

120 g cizrny namočené 12 hodin předem
200 g červené řepy   
1 cibule 
1/2 lžičky mletého římského kmínu   
1 vejce M  
40 g hladké mouky
olej na pomazání

Příslušenství:

nože  
metla

Postup:

1. Namočte 120 g cizrny 12 hodin před vařením.  
2. Do nádoby vložte nože.  
3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. Přidejte 200 g oloupané a na kostičky nakrájené červené řepy a slitou cizrnu.  
4. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
5. Vyjměte nože a vložte metlu.  
6. Přidejte 1 vejce, 40 g hladké mouky a 1/2 lžičky mletého římského kmínu.  
7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.  
8. Z těsta vytvarujte kuličky cca 3 cm a dejte na plech.  
9. Kuličky potřete olejem a dejte péct 35 minut / 180 °C.