Řepový falafel

Suroviny:
120 g cizrny namočené 12 hodin předem
200 g červené řepy
1 cibule
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1 vejce M
40 g hladké mouky
olej na pomazání
Příslušenství:
nože
metla
Postup:
1. Namočte 120 g cizrny 12 hodin před vařením.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli. Přidejte 200 g oloupané a na kostičky nakrájené červené řepy a slitou cizrnu.
4. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
5. Vyjměte nože a vložte metlu.
6. Přidejte 1 vejce, 40 g hladké mouky a 1/2 lžičky mletého římského kmínu.
7. Šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
8. Z těsta vytvarujte kuličky cca 3 cm a dejte na plech.
9. Kuličky potřete olejem a dejte péct 35 minut / 180 °C.