Redvelvet cupcake

Redvelvet cupcake

12 ks

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

200 ml podmáslí   
6 ml gelového barviva   
250 g hladké mouky   
špetka kakaa   
1 lžička kypřícího prášku   
120 g povoleného másla   
2 vejce   
2 lžíce octa   
1 lžíce jedlé sody  
 
KRÉM:  
150 g mascarpone   
250 ml smetany ke šlehání   
100 g bílé čokolády   
  
malinový rozvar k naplnění   
ovoce na zdobení 

Příslušenství:

metla

Postup:

1. 200 ml podmáslí spojte s 6 ml gelového potravinářského barviva a dobře promíchejte.  
2. Do nádoby vložte metlu.  
3. Přidejte veškeré sypké ingredience pro těsto: 250 g hladké mouky, špetku kakaa, 1 lžičku kypřícího prášku a 1 lžíci jedlé sody.  
4. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3.  
5. Přidejte zbylé ingredience pro těsto: 120 g povoleného másla, 2 vejce, 2 lžíce octa a podmáslí s potravinářským barvivem.  
6. Šlehejte 3 minuty / rychlost 3.  
7. Plňte košíčky a pečte 25 minut na 160 °C.  
8. Z vychladlých košíčků lžičkou vyjměte střed.  
9. Vzniklé prohlubně naplňte malinovým rozvarem.  
10. Připravte si krém.  
11. Do nádoby vložte metlu.  
12. Přidejte 125 ml smetany ke šlehání a 100 g bílé čokolády.  
13. Vařte 1 minutu / 50 °C / rychlost 1.  
14. Přidejte zbylých 125 ml smetany ke šlehání a vychlaďte v lednici cca 6 hodin.  
15. Do nádoby vložte metlu.  
16. Přidejte vychlazenou smetanovou směs a 150 g mascarpone.  
17. Šlehejte 1 minutu / rychlost 3 do požadované tuhosti.  
18. Naplňte cukrářský sáček krémem, ozdobte cupcakes a dozdobte ovocem.