Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

1 miska

10 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 svazek ředkviček 
2 uvařená vejce 
2 lžíce bílého jogurtu 
1 lžička hořčice 
125 g polotučného tvarohu 
50 g strouhaného tvrdého sýru (gouda, eidam, ementál, ...) 
sůl, pepř 
hrst bylinek

Příslušenství:

Sestava na strouhání
Metla

Postup:

1. Do nádoby vložte sestavu na strouhání. 
2. Strouhejte rychlostí 5 jeden svazek ředkviček a 2 oloupaná uvařená vejce. 
3. Do nádoby vložte metlu. 
4. Přidejte 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžičku hořčice, 125 g polotučného tvarohu a 50 g strouhaného tvrdého sýra (gouda, eidam, ementál, …). 
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2. 
6. Přidejte hrst posekaných bylinek a dochuťte solí a pepřem. 
7. Šlehejte 20 sekund / rychlost 2. 
8. Podávejte ideálně s celozrnným pečivem.