Ředkvičková polévka

Suroviny:
3 svazky ředkviček
200 ml smetany
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 brambory
600 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
pažitka na posypání
Příslušenství:
nože
míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte očištěné ředkvičky ze 3 svazků a 200 ml smetany.
3. Sekejte 12 sekund / rychlost 6.
4. Dejte stranou.
5. Do nádoby vložte nože.
6. Přidejte přepůlenou a oloupanou 1 cibuli.
7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.
10. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1.
11. Přidejte na kostičky nakrájené 2 brambory, sůl a pepř.
12. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 10–15 minut / 100 °C / rychlost 1 (dle velikosti brambor).
13. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
14. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.
15. Přidejte ředkvičkovou směs a sekejte 10 sekund / rychlost 6.
16. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou.