Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

4 porce

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

3 svazky ředkviček
200 ml smetany
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
2 brambory
600 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
pažitka na posypání

Příslušenství:

nože 
míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte očištěné ředkvičky ze 3 svazků a 200 ml smetany.  
3. Sekejte 12 sekund / rychlost 6.  
4. Dejte stranou.  
5. Do nádoby vložte nože.  
6. Přidejte přepůlenou a oloupanou 1 cibuli.  
7. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
8. Vyjměte nože a vložte míchací hák.  
9. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.  
10. Restujte 7 minut / 100 °C / rychlost 1.  
11. Přidejte na kostičky nakrájené 2 brambory, sůl a pepř.  
12. Přidejte 600 ml zeleninového vývaru a vařte 10–15 minut / 100 °C / rychlost 1 (dle velikosti brambor).  
13. Vyjměte míchací hák a vložte nože.  
14. Sekejte 15 sekund / rychlost 6.  
15. Přidejte ředkvičkovou směs a sekejte 10 sekund / rychlost 6.  
16. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou