Rebarborový koláč

Suroviny:
TĚSTO:
200 g hladké mouky
100 g másla
2 lžíce moučkového cukru
4 lžíce studené vody
KRÉM:
250 g mascarpone
1 vejce
1 vanilkový cukr
30 g moučkového cukru
6 řapíku rebarbory
2 lžíce jahodové marmelády
2 lžíce vody
Příslušenství:
metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 200 g hladké mouky, 2 lžíce moučkového cukru a 100 g povoleného másla.
3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.
4. Přidejte 4 lžíce studené vody a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
5. Těsto přendejte do uzavřené nádoby na 30 minut do lednice.
6. Do nádoby vložte metlu.
7. Přidejte 250 g mascarpone, 1 vejce a 1 vanilkový cukr.
8. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.
9. Rebarboru očistěte a nakrájejte na 2 cm kousky.
10. Těsto z lednice vyválejte a dejte do vymazané formy o průměru 24 cm průměr.
11. Potřete krémem a posypte rebarborou. Rebarboru potřete 2 lžícemi jahodové marmelády smíchané s 2 lžícemi vody a pečte na 170 °C / 40 minut.