Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

1 koláč

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:  
200 g hladké mouky  
100 g másla  
2 lžíce moučkového cukru  
4 lžíce studené vody  
   
KRÉM:  
250 g mascarpone  
1 vejce  
1 vanilkový cukr  
30 g moučkového cukru  
6 řapíku rebarbory  
2 lžíce jahodové marmelády  
2 lžíce vody

Příslušenství:

metla  

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.   
2. Přidejte 200 g hladké mouky, 2 lžíce moučkového cukru a 100 g povoleného másla.   
3. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.   
4. Přidejte 4 lžíce studené vody a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.   
5. Těsto přendejte do uzavřené nádoby na 30 minut do lednice.   
6. Do nádoby vložte metlu.   
7. Přidejte 250 g mascarpone, 1 vejce a 1 vanilkový cukr.   
8. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.   
9. Rebarboru očistěte a nakrájejte na 2 cm kousky.   
10. Těsto z lednice vyválejte a dejte do vymazané formy o průměru 24 cm průměr.   
11. Potřete krémem a posypte rebarborou. Rebarboru potřete 2 lžícemi jahodové marmelády smíchané s 2 lžícemi vody a pečte na 170 °C / 40 minut.