Rebarborová marmeláda s jahodami

Rebarborová marmeláda s jahodami

6 sklenic

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g rebarbory
300 g jahod
200 ml vody
1 kg cukru
1 želírovací cukr na 1 kg ovoce
šťáva z 1 citrónu

Příslušenství:

míchací hák  

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák. 
2. Přidejte 500 g oloupané rebarbory na kostičky 1*1 cm, 300 g očištěných jahod a 200 ml vody.
3. Vařte 25 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte 1 kg cukru, 1 želírovací cukr a šťávu z 1 citrónu. 
5. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1. 
6. Hotové plňte do čistých sklenic a ihned uzavřete.