Ravioly se špenátem a ricottou

Ravioly se špenátem a ricottou

4 porce

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO: 
210 g hladké mouky 
110 g semoliny 
2 vejce  
2 žloutky 
  
NÁPLŇ: 
100 g špenátu 
100 g ricotty 
špetka muškátového oříšku 
sůl, pepř 

Příslušenství:

Metla
Nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 100 g špenátu, 100 g ricotty, špetku muškátového oříšku a sůl a pepř. 
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 5 - po 5 sekundách stěrkou ze stran setřete náplň ke středu a opakujte. 
4. Dejte stranou. Vyjměte nože a vložte metlu.  
5. Přidejte 2 vejce a 2 žloutky. 
6. Šlehejte 10 sekund / rychlost 3. 
7. Přidejte 110 g semoliny. 
8. Šlehejte 10 sekund / rychlost 2. 
9. Přidejte 210 g hladké mouky a ručně vypracujte pružné těsto. 
10. Nechte 30 minut odpočinout v lednici. 
11. Vyválejte plát a vykrojte tvary raviol a plňte. 
12. Vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou.