Ravioly se špenátem a ricottou

Suroviny:
TĚSTO:
210 g hladké mouky
110 g semoliny
2 vejce
2 žloutky
NÁPLŇ:
100 g špenátu
100 g ricotty
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Příslušenství:
Metla
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 100 g špenátu, 100 g ricotty, špetku muškátového oříšku a sůl a pepř.
3. Sekejte 15 sekund / rychlost 5 - po 5 sekundách stěrkou ze stran setřete náplň ke středu a opakujte.
4. Dejte stranou. Vyjměte nože a vložte metlu.
5. Přidejte 2 vejce a 2 žloutky.
6. Šlehejte 10 sekund / rychlost 3.
7. Přidejte 110 g semoliny.
8. Šlehejte 10 sekund / rychlost 2.
9. Přidejte 210 g hladké mouky a ručně vypracujte pružné těsto.
10. Nechte 30 minut odpočinout v lednici.
11. Vyválejte plát a vykrojte tvary raviol a plňte.
12. Vařte ve vroucí vodě, dokud nevyplavou.