Rajčata s ricottovým krémem

Rajčata s ricottovým krémem

2 porce

15 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

350 g cherry rajčat  
1 červená cibule  
3 stroužky česneku  
6 lžic olivového oleje  
250 g ricotty  
100 g balkánského sýru  
2 snítky tymiánu  
2 snítky rozmarýnu  
bagetka k servírování

Příslušenství:

nože 

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 oloupanou a přepůlenou cibuli.  
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
4. Přidejte 350 g cherry rajčat, 2 snítky rozmarýnu a 4 lžíce olivového oleje.  
5. Ručně promíchejte.  
6. Vložte na plech a pečte 5 minut / 180 °C.   
7. Připravte si ochucenou ricottu.  
8. Do nádoby vložte nože.  
9. Přidejte 3 oloupané stroužky česneku a 2 snítky tymiánu.  
10. Přidejte 250 g ricotty a 100 g balkánského sýru.  
11. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.  
12. Sekejte 1 minutu / rychlost 6.  
13. Podávejte s upečenými rajčaty a čerstvou bagetkou.