Rafaelo buchta

Rafaelo buchta

1 buchta

55 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

2 vejce
1,5 hrnku moučkového cukru
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
1 hrnek kokosu
1 prášek do pečiva
1 šlehačka 33%
špetka vanilky  

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 2 vejce, špetku vanilky a 1 hrnek moučkového cukru.
3. Šlehejte 8 minut / rychlost 4. 
4. Přidejte 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva a 1 hrnek vlažného mléka.
5. Šlehejte 1,5 minuty / rychlost 2.
6. Těsto vlijte do formy vyložené pečícím papírem.
7. V míse smíchejte 1 hrnek kokosu a 0,5 hrnku moučkového cukru.
8. Posypte na těsto a dejte péct na 180 °C, dokud špejle vytažená z těsta nepřestane lepit.
9. Upečenou buchtu ihned po vytažení zalijte smetanou 33% a dejte chladit. Lze polít i čokoládou.