Quiche špenátový

Quiche špenátový

1 koláč

75 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
150 g hladké mouky
120 g povoleného másla
4 lžíce ledové vody
špetka soli
špetka moučkového cukru

NÁPLŇ:
4 vejce
150 ml smetany
400 g baby špenátu
2 brambory
150 g kozího sýru
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.  
3. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.  
4. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.  
5. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 °C.  
6. Na upečený korpus přidejte na plátky nakrájené 2 brambory, 400 g baby špenátu a 150 g kozího sýru.   
7. V misce stranou si spojte 4 vejce, 150 ml smetany, špetku muškátového oříšku a sůl a pepř.  
8. Smetanovou směsí zalijte koláč a pečte 35 minut / 180 °C