Quiche kapustový

Quiche kapustový

1 koláč

90 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
150 g hladké mouky
120 g povoleného másla
4 lžíce ledové vody
špetka soli
špetka moučkového cukru

NÁPLŇ:
1/3 hlávky kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
100 ml zakysané smetany
2 vejce
150 g Blue Cheese
100 ml smetany 
100 g anglické slaniny 
špetka kmínu
sůl, pepř

Příslušenství:

sestava pro vaření v páře
nože
metla

Postup:

1. Do nádoby přidejte vodu po rysku vaření v páře.  
2. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program pro vaření v páře.  
3. Po signalizaci vložte 1/3 hlávky kapusty nakrájené na nudličky a vařte 10 minut.  
5. Dejte stranou.  
6. Do nádoby vložte nože.  
7. Přidejte oloupanou a přepůlenou 1 cibuli a 3 stroužky česneku.  
9. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.  
10. Přidejte 100 ml zakysané smetany, 2 vejce, 100 ml smetany, špetku kmínu a sůl a pepř.  
11. Sekejte 20 sekund / rychlost 6.  
12. Dejte stranou.  
13. Do nádoby vložte metlu.  
14. Přidejte 150 g hladké mouky, 120 g povoleného másla, 4 lžíce ledové vody, špetku soli a špetku moučkového cukru.  
15. Šlehejte 2 minuty / rychlost 1.  
16. Těsto dopracujte ručně a dejte chladit do lednice.  
17. Těsto vtlačte do formy a pečte 10 minut / 190 °C.  
19. Na upečený korpus položte uvařenou kapustu, 100 g anglické slaniny a 150 g rozdrobeného Blue Cheese.  
20. Zalijte smetanovou směsí a pečte 35 minut / 180 °C