Polévka ze zeleného chřestu

Polévka ze zeleného chřestu

4 porce

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 šalotka 
2 svazky zeleného chřestu 
1 zeleninový bujón 
1 l vody 
150 ml smetany 
sůl, pepř 
4 lžíce oleje 

Příslušenství:

Nože
Míchací hák
Stěrka

Postup:

1. Do nádoby vložte nože. 
2. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou šalotku. 
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 5. Po 15 sekundách setřete stěrkou ke středu. 
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 5 minut / 90 °C / rychlost 1. 
6. Z chřestu ulomte tvrdý konec. Zbytek chřestu pokrájejte na kostky. 
7. Do nádoby vložte chřest, 1 zeleninový bujón a 1 l vody.  
8. Přidejte sůl a pepř. 
9. Vařte 30-40 minut / 100 °C / rychlost 1. 
10. Přidejte 150 ml smetany. 
11.Vyjměte míchací hák a vložte nože. Sekejte 25 sekund / rychlost 5.