Polévka ze zeleného chřestu

Suroviny:
1 šalotka
2 svazky zeleného chřestu
1 zeleninový bujón
1 l vody
150 ml smetany
sůl, pepř
4 lžíce oleje
Příslušenství:
Nože
Míchací hák
Stěrka
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 oloupanou a překrojenou šalotku.
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 5. Po 15 sekundách setřete stěrkou ke středu.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 4 lžíce oleje a restujte 5 minut / 90 °C / rychlost 1.
6. Z chřestu ulomte tvrdý konec. Zbytek chřestu pokrájejte na kostky.
7. Do nádoby vložte chřest, 1 zeleninový bujón a 1 l vody.
8. Přidejte sůl a pepř.
9. Vařte 30-40 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 150 ml smetany.
11.Vyjměte míchací hák a vložte nože. Sekejte 25 sekund / rychlost 5.