Polévka s trhaným masem

Polévka s trhaným masem

4 porce

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

300 g kuřecího masa  
3 lžíce olivového oleje 
2 cibule 
4 stroužky česneku 
600 g červených fazolí z plechovky 
400 g rajčat z plechovky 
1 l zeleninového vývaru 
50 g bulguru 
špetka chilli 
sůl, pepř

Příslušenství:

míchací hák 
nože 
nástavec na vaření v páře 

Postup:

1. Do nádoby vlijte 1 litr vody a uzavřete sestavou pro vaření v páře. 
2. Spusťte program vaření v páře. 
3. Po signalizaci vložte 300 g osoleného kuřecího masa. 
4. Vařte 25 minut / 100 °C / rychlost 1 a poté dejte hotové maso stranou. 
5. Po vychladnutí natrhejte pomocí vidliček. 

6. Do nádoby vložte nože.
7. Přidejte 2 oloupané a přepůlené cibule.
8. Sekejte 10 sekund / rychlost 6.
9. Vyjměte nože a vložte míchací hák. 
10. Přidejte 3 polévkové lžíce oleje.
11. Restujte 8 minut / 90 °C / rychlost 1.
12. Přidejte 4 stroužky česneku pokrájené na plátky.

13. Restujte 2 minuty / 90 °C / rychlost 1.
14. Přidejte 600 g červených fazolí z plechovky a 400 g rajčat z plechovky.
15. Přidejte 1 litr zeleninového vývaru.

16. Vařte 20 minut / 90 °C / rychlost 1.
17. Přidejte špetku chilli a povařte 2 minuty / 90 °C / rychlost 1.
18. Vmíchejte do polévky trhané kuřecí maso.
19. Dochuťte solí a pepřem.