Polévka petrželová se sýrem

Suroviny:
400 g petržele na kostičky
50 g másla
1 malá šalotka
1 stroužek česneku
1 střední brambora
800 ml vývaru
200 ml 31% smetany
špetka muškátového oříšku
50 g taveného sýra
sůl, pepř
Příslušenství:
Nože
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte oloupanou a překrojenou šalotku.
3. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
4. Vyjměte nože a vložte míchací hák.
5. Přidejte 50 g povoleného másla a restujte 5 minut / 80 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, 400 g petržele na kostičky, 1 bramboru na kostičky a zalijte 800 ml vývaru.
7. Vařte 40 minut / 100 °C / rychlost 1.
8. Vyjměte míchací hák a vložte nože.
9. Přidejte 200 ml smetany, špetku muškátového oříšku, 50 g taveného sýra, sůl a pepř.
10. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.