Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

1 miska

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

150 g pohankových krup
300 ml vody
2 šalotky
5 stroužků česneku
2 kyselé okurky
1 lžíce hořčice
1 lžíce majoránky
2 lžíce olivového oleje

posypat bylinkami nebo klíčky

Příslušenství:

nože

Postup:

1. Do nádoby vložte 150 g propláchnutých pohankových krup.
2. Přilijte 300 ml vody a vařte bez nástavce 12 minut / 100 °C.
3. Pohanku necháme vypnutou 10 minut dojít, poté scedíme přebytečnou vodu.
4. Pohanku dejte chladit do lednice.
5. Do nádoby vložte nože.
6. Přidejte 2 oloupané a přepůlené šalotky.
7. Sekejte 40 sekund / rychlost 6.
8. Přidejte 2 lžíce olivového oleje.
9. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
10. Přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku.
11. Restujte 1 minutu / 100 °C / rychlost 1.
12. Přidejte vychladlé kroupy, 2 kyselé okurky, 1 lžíci hořčice a 1 lžíci majoránky.
13. Sekejte 2 minuty / rychlost 2.
14. Podávejte posypané klíčky nebo bylinkami.