Podzimní salát s kuskusem
Suroviny:
100 g kuskusu
200 ml zeleninového vývaru
100 g vařené řepy
100 g vařené dýně
60 g růžičkové kapusty
2 lžíce olivového oleje
snítka tymiánu
sůl a pepř
Příslušenství:
Sestava pro vaření v páře
Postup:
1. Do nádoby přidejte 200 ml zeleninového vývaru a zahřejte na 100 °C.
2. Do mísy stranou si odvažte 100 g kuskusu, zalijte vřelým zeleninovým vývarem a zakryjte.
3. Do nádoby přidejte vodu po rysku vaření v páře.
4. Nádobu uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
5. Po signalizaci vložte 60 g očistěných kapustiček.
6. Vařte v páře 10–12 minut.
7. Hotové kapustičky zchlaďte studenou vodou.
8. 100 g vařené řepy a 100 g vařené dýně nakrájejte na kostičky.
9. Hotový kuskus, růžičkovou kapustu, řepu a dýni ručně promíchejte a dochuťte 2 lžícemi olivového oleje, snítkou tymiánu, solí a pepřem.