Pistáciové lanýže

Pistáciové lanýže

30-35 kuliček

20 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

ZÁKLAD:
300 g kvalitní čokolády 
200 ml smetany ke šlehání 
90 g pistáciového másla  
špetka soli
 
NA OBALOVÁNÍ:
nakrájené pistácie na obalování

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 200 ml smetany ke šlehání.
3. Vařte 1 minutu / 80 °C / rychlost 1.
4. Přidejte 300 g čokolády.
5. Šlehejte 2 minuty / rychlost 2.
6. Přidejte 90 g pistáciového másla a špetku soli.
7. Šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
8. Ručně tvarujte kuličky.
9. Hotové kuličky obalte v sekaných pistáciích.