Pikantní kuřecí vývar

Pikantní kuřecí vývar

4 porce

2 hodiny a 10 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

500 g kuřecího skeletu / kuřecích krků  
1,4 l vody  
1 bobkový list   
3 kuličky nového koření   
1/2 lžičky mletého koriandru  
1 lžička kari  
60 g zázvoru  
trochu chilli  
1 menší mrkev  
80 g pórku  
4 žampiony  
2 lžíce oleje

Příslušenství:

míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vložíme 500 g kuřecího skeletu / kuřecích krků.  
2. Přidejte 1,4 l vody, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžička kari pasty, 60 g zázvoru nakrájeného na kolečka.  
3. Vařte bez nástavce 1,5 hodiny / 100 °C.  
4. Hotový vývar scedíme a dáme stranou.  
5. Do nádoby vložte míchací hák.  
6. Přidejte 4 žampiony na plátky, 1 menší mrkev na kolečka a trochu chilli.  
7. Přidejte 2 lžíce oleje a restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
8. Zalijte vývarem a přidejte 80 g pórku nakrájeného na kolečka.  
9. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.