Petrželové pyré

Petrželové pyré

4 porce

65 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

400 g petržele
200 g brambor
250 ml vody
50 ml smetany
100 g másla
sůl

Příslušenství:

Nože

Postup:

1. 400 g petržele oloupejte a nakrájejte na kolečka.
2. Do nádoby vložte nože.
3. Přidejte 50 g másla a petrželová kolečka.
4. Restujte 20 minut / 100 °C / rychlost 1. 
5. Přidejte 200 g oloupaných brambor nakrájených na kostičky.
6. Přidejte 250 ml vody, sůl dle chuti a vařte 30 minut / 100 °C / rychlost 1.
7. Přidejte zbylých 50 g másla a sekejte 20 sekund / rychlost 4.
8. Přidejte 50 ml smetany a vařte 40 sekund / 100 °C / rychlost 3.