Perníčky s čokoládovým mašlováním

Perníčky s čokoládovým mašlováním

4-5 plechů

60 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO:
400 g hladké mouky
80 g povoleného másla
2 vejce
140 g moučkového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
1 lžička kakaa

NÁPLŇ:
50 g kakaa
120 ml vody

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu.  
2. Přidejte 400 g hladké mouky, 80 g povoleného másla, 2 vejce, 140 g moučkového cukru, 2 lžíce rozpuštěného medu, 1 lžičku jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření a 1 lžičku kakaa.  
3. Šlehejte 50 sekund / rychlost 1.  
4. Těsto dopracujte ručně.  
5. Těsto zabalte a dejte na 24 hodin chladit do lednice.  
6. Vyválejte těsto, vykrojte perníčky a potřete je směsí z 50 g kakaa a 120 ml vody.  
7. Pečte 13 minut / 170 °C