Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

1 koláč

140 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

4 lžíce olivového oleje   
2 mrkve   
200 g žampiónů   
150 g hrášku   
1 hrst špenátu   
150 g černé čočky   
4 stroužky česneku   
600 g brambor   
2 l vody   
100 g strouhaného eidamu 45 %  
200 ml plnotučného mléka    
3 vejce   
1/2 lžičky soli  
máslo na vymazání

Příslušenství:

míchací hák 
nože

Postup:

1. Do nádoby vložte míchací hák.   
2. Přidejte 150 g proprané černé čočky, 1/2 lžičky soli a 500 ml vody.   
3. Vařte 25 min / 100 °C / rychlost 1.   
4. Slijte čočku a dejte stranou.   
5. Vložte 600 g oloupaných a na kostičky 2,5 x 2,5 cm nakrájených brambor.   
6. Přidejte 1,5 l vlažné vody a vařte 45 min / 100 °C.   
7. Slijte vodu a přidejte 200 ml plnotučného mléka.  
8. Přidejte 1 vejce a 100 g strouhaného eidamu 45 %.  
9. Vložte nože a sekejte 1 minutu / rychlost 6.   
10. Bramborovou směs dejte stranou.   
11. Připravte náplň.   
12. Do nádoby vložte míchací hák.   
13. Přidejte 200 g pokrájených žampiónů a 2 mrkve nakrájené na kolečka.   
14. Přidejte 4 lžíce olivového oleje a restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.   
15. Přidejte 150 g hrášku a 4 stroužky prolisovaného česneku.   
16. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.   
17. Přidejte uvařenou čočku, 1 hrst špenátu a dvě vejce.   
18. Míchejte 2 minuty / rychlost 1.   
19. Vymažte zapékací formu máslem a naplňte zeleninovou směsí.   
20. Zakryjte bramborovou směsí a dejte péct na 180 °C / 45 minut.