Pastýřský koláč

Suroviny:
4 lžíce olivového oleje
2 mrkve
200 g žampiónů
150 g hrášku
1 hrst špenátu
150 g černé čočky
4 stroužky česneku
600 g brambor
2 l vody
100 g strouhaného eidamu 45 %
200 ml plnotučného mléka
3 vejce
1/2 lžičky soli
máslo na vymazání
Příslušenství:
míchací hák
nože
Postup:
1. Do nádoby vložte míchací hák.
2. Přidejte 150 g proprané černé čočky, 1/2 lžičky soli a 500 ml vody.
3. Vařte 25 min / 100 °C / rychlost 1.
4. Slijte čočku a dejte stranou.
5. Vložte 600 g oloupaných a na kostičky 2,5 x 2,5 cm nakrájených brambor.
6. Přidejte 1,5 l vlažné vody a vařte 45 min / 100 °C.
7. Slijte vodu a přidejte 200 ml plnotučného mléka.
8. Přidejte 1 vejce a 100 g strouhaného eidamu 45 %.
9. Vložte nože a sekejte 1 minutu / rychlost 6.
10. Bramborovou směs dejte stranou.
11. Připravte náplň.
12. Do nádoby vložte míchací hák.
13. Přidejte 200 g pokrájených žampiónů a 2 mrkve nakrájené na kolečka.
14. Přidejte 4 lžíce olivového oleje a restujte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
15. Přidejte 150 g hrášku a 4 stroužky prolisovaného česneku.
16. Restujte 5 minut / 100 °C / rychlost 1.
17. Přidejte uvařenou čočku, 1 hrst špenátu a dvě vejce.
18. Míchejte 2 minuty / rychlost 1.
19. Vymažte zapékací formu máslem a naplňte zeleninovou směsí.
20. Zakryjte bramborovou směsí a dejte péct na 180 °C / 45 minut.