Ořechové trubičky s čokoládovým krémem

Ořechové trubičky s čokoládovým krémem

2 plechy

50 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

310 g hladké mouky
150 g cukru moučky
150 g másla
100 g jemně mletých vlašských ořechů
1 žloutek
1 lžíce kakaa

Náplň
350 ml vyšlehané pařížské šlehačky

Příslušenství:

Metla

Postup:

1.    Do nádoby vložte metlu.
2.    Vložte 310 g mouky, 150 g cukru moučka, 150 g másla, 100 g ořechů, 1 žloutek, lžíce kakaa. 
3.    Šlehejte 1 minutu/ rychlost 2.
4.    Propracujte do spojení těsta v ruce.
5.    Vzniklé těsto přendejte do uzavíratelné krabičky a dejte na 1 hodinu odležet do lednice.
6.    Těsto rozválejte na tenký plát a obalte jím tenké kovové trubičky.
7.    Přendejte spojem na plech a pečte na 180 °C do růžova.
8.    Teplé stáhněte z trubiček.
9.    Po vychladnutí plňte vyšlehanou pařížskou šlehačkou.