Ořechové cupcakes s čokoládovým krémem

Suroviny:
TĚSTO:
150 g hladké mouky
150 g cukru krupice
120 g vlašských ořechů
1 sáček kypřícího prášku
100 ml rozpuštěného másla
100 ml mléka
3 vejce M
1-2 lžíce kakaa
KRÉM:
300 ml smetany ke šlehání
30 g holandského kakaa
30 g cukru krupice
Příslušenství:
metla
nože
Postup:
1. Připravte si krém den dopředu.
2. Do nádoby vložte metlu.
3. Přidejte 300 ml smetany ke šlehání, 30 g holandského kakaa a 30 g cukru krupice.
4. Šlehejte 12 minut / 60 °C / rychlost 1.
5. Přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte chladit ideálně přes noc.
6. Druhý den krém vložte nádoby a přidejte metlu.
7. Šlehejte 2-3 minuty / rychlost 3.
8. Vyjměte metlu a vložte nože.
9. Přidejte 120 g vlašských ořechů a sekejte 1,5 minutu / rychlost 6.
10. Ořechy dejte stranou.
11. Připravte muffiny.
12. Vyjměte nože a vložte metlu.
13. Přidejte 3 vejce a 150 g cukru krupice.
14. Šlehejte 12 minut / rychlost 3.
15. Přidejte 100 ml rozpuštěného másla a 100 ml mléka.
16. Prosejte do nádoby 150 g hladké mouky, 1-2 lžíce kakaa a 1 sáček kypřícího prášku do pečiva.
17. Přidejte nasekané ořechy a šlehejte 2 minuty / rychlost 3.
18. Plňte košíčky do 2/3 a pečte 25 minut / 150 °C.
19. Vychladlé muffiny zdobte vyšlehaným krémem.