Musaka z červené čočky

Musaka z červené čočky

6 porcí

100 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

350 g červené čočky  
600 g lilku  
750 g batátů  
50 g másla  
1 červená cibule  
3 stroužky česneku  
1 červená paprika   
250 g žampiónů  
1 plechovka rajčat  
30 g rajčatového protlaku  
2 lžičky cukru  
1 lžička červené papriky  
4 lžíce oleje  
600 ml vody  
sůl 

Příslušenství:

Sestava pro vaření v páře
Nože
Míchací hák

Postup:

1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.  
2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.  
3. 600 g lilku nakrájejte na kolečka a osolte. Nechte pár minut vypotit a pak osušte.  
4. Po signalizaci vložte lilek a vařte v páře 10 minut.   
5. Poté dejte stranou.  
6. 750 g batátů oloupejte a nakrájejte na kostičky 2*2 cm. Vařte v páře 20 minut.  
7. Do nádoby vložte nože.  
8. Přidejte batáty a 50 g másla. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.  
9. Dejte stranou.  
10. Do nádoby vložte míchací hák.  
11. Přidejte 350 g proprané červené čočky a 600 ml vody. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.   
12. Dejte stranou.  
13. Do nádoby vložte míchací hák.  
14. Přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, 1 červenou papriku nakrájenou na proužky a 4 lžíce oleje.  
15. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
16. Přidejte 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky a 3 stroužky česneku nakrájených na plátky. Restujte 10 minut / 100 °C /  rychlost 1.  
17. Přidejte 1 plechovku rajčat, 30 g rajčatového protlaku, 1 lžičku červené papriky a 2 lžičky cukru. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.  
18. Přidejte uvařenou čočku a promíchejte 1 minutu / rychlost 2.  
19. Na dno zapékací misky dejte lilek, na něj směs s čočkou a celé to zakryjte batátovým pyré. Pečte 30 minut / 180 °C.