Musaka z červené čočky

Suroviny:
350 g červené čočky
600 g lilku
750 g batátů
50 g másla
1 červená cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
250 g žampiónů
1 plechovka rajčat
30 g rajčatového protlaku
2 lžičky cukru
1 lžička červené papriky
4 lžíce oleje
600 ml vody
sůl
Příslušenství:
Sestava pro vaření v páře
Nože
Míchací hák
Postup:
1. Do nádoby vlijte vodu po rysku vaření v páře.
2. Uzavřete sestavou pro vaření v páře a spusťte program vaření v páře.
3. 600 g lilku nakrájejte na kolečka a osolte. Nechte pár minut vypotit a pak osušte.
4. Po signalizaci vložte lilek a vařte v páře 10 minut.
5. Poté dejte stranou.
6. 750 g batátů oloupejte a nakrájejte na kostičky 2*2 cm. Vařte v páře 20 minut.
7. Do nádoby vložte nože.
8. Přidejte batáty a 50 g másla. Sekejte 40 sekund / rychlost 4.
9. Dejte stranou.
10. Do nádoby vložte míchací hák.
11. Přidejte 350 g proprané červené čočky a 600 ml vody. Vařte 20 minut / 100 °C / rychlost 1.
12. Dejte stranou.
13. Do nádoby vložte míchací hák.
14. Přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, 1 červenou papriku nakrájenou na proužky a 4 lžíce oleje.
15. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
16. Přidejte 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky a 3 stroužky česneku nakrájených na plátky. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
17. Přidejte 1 plechovku rajčat, 30 g rajčatového protlaku, 1 lžičku červené papriky a 2 lžičky cukru. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1.
18. Přidejte uvařenou čočku a promíchejte 1 minutu / rychlost 2.
19. Na dno zapékací misky dejte lilek, na něj směs s čočkou a celé to zakryjte batátovým pyré. Pečte 30 minut / 180 °C.