Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

1 roláda

45 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

450 g mrkve 
60 g másla 
4 vejce 
80 g polohrubé mouky

Náplň:
3 vejce (uvařená natvrdo)

140 g žervé
50 g másla
1 jarní cibulka
hrst petržele

Příslušenství:

Míchací hák
Metla
Nože

Postup:

1. Nastrouhejte najemno 450 g mrkve.  
2. Do nádoby vložte míchací hák.  
3. Přidejte 60 g másla a nastrouhanou mrkev.  
4. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
5. Dejte stranou vychladnout.  
6. Do nádoby vložte metlu.  
7. Přidejte 4 bílky a šlehejte 4,5 minuty / rychlost 4.  
8. Vyšlehaný sníh dejte stranou.  
9. Do nádoby vložte metlu.  
10. Přidejte vychladlou mrkev a 4 žloutky.  
11. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2.  
12. Přidejte 80 g polohrubé mouky a šlehejte 1 minutu / rychlost 2.  
13. Přidejte sníh a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.  
14. Těsto vlijte na velký plech vyložený pečicím papírem a pečte 12 minut / 180 °C.  
15. Po upečení srolujte a dejte chladit.  
16. Do nádoby vložte nože.   
17. Přidejte 3 oloupaná vejce a sekejte 10 sekund / rychlost 3.  
18. Přidejte 140 g žervé, 50 g másla, hrst nasekané petrželky a 1 nasekanou jarní cibulku.  
19. Sekejte 2 minuty / rychlost 4.  
20. Naplňte vychladlou roládu a nechte chladit ideálně 2 hodiny v lednici.