Mini trdelníky

Mini trdelníky

 

8 ks

30 minut + kynutí

ověřený recept

 

Suroviny:

7 g droždí 
90 g vody
35 g cukru krupice
1 žloutek
1 lžíce rumu
1 lžíce oleje
40 g sádla změklého
1 špetka soli
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 bílek na potření
80 g sekaných ořechů

Příslušenství:

metla

Postup:

1. Do mísy dejte míchací hák.
2. Přidejte vodu, lžíci cukru a droždí.
3. Míchejte na 37°C/ rychlost 1. Vypněte a nechte 10 minut aktivovat.
4. Přidejte cukr, žloutek, rum, olej, sádlo, sůl a mouky.
5. Vypracujte těsto 1 minutu/ rychlost 2.
6. Přikryjte a nechte kynout do zdvojnásobení objemu. 
7. Těsto rozdělte na 8 dílů a každý rozválejte na hada.
8. Namotejte těsto na kovovou trubičku potřenou tukem a potřete rozšlehaným bílkem.
9. Obalte v posekaných oříškách a nechte 20 minut kynout.
10. Dejte péct 
11. Hotové trdelníky ještě teplé sundejte z kovové trubičky.
12. Můžete obalit v moučkovém cukru se skořicí.