Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

6-8 sklenic

70 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

4 lžíce slunečnicového oleje
2 červené cibule  
2 stroužky česneku  
1/4 lžičky mletého kardamomu  
1 lžička mletého koriandru  
1/4 lžičky mletého římského kmínu  
chilli dle chuti   
1 kg vypeckovaných meruněk  
70 g rozinek   
220 ml jablečného octa  
450 g třtinového cukru  
1 lžička soli

Příslušenství:

Nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 2 oloupané a překrojené červené cibule a 2 stroužky česneku. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.  
3. Přidejte 4 lžíce slunečnicového oleje. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.  
4. Přidejte 1/4 lžičky mletého kardamomu, 1 lžičku mletého koriandru, 1/4 lžičky mletého římského kmínu a chilli dle chuti.  
5. Restujte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.  
6. Přidejte 1 kg vypeckovaných a pokrájených meruněk.  
7. Přidejte 70 g rozinek, 220 ml jablečného octa, 450 g třtinového cukru a 1 lžičku soli.  
8. Vařte 20-25 minut / 100 °C / rychlost 1.  
9. Hotové přendejte do sklenic a uzavřete. Skvěle se hodí k sýrům.