Meruňkové chutney

Suroviny:
4 lžíce slunečnicového oleje
2 červené cibule
2 stroužky česneku
1/4 lžičky mletého kardamomu
1 lžička mletého koriandru
1/4 lžičky mletého římského kmínu
chilli dle chuti
1 kg vypeckovaných meruněk
70 g rozinek
220 ml jablečného octa
450 g třtinového cukru
1 lžička soli
Příslušenství:
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 2 oloupané a překrojené červené cibule a 2 stroužky česneku. Sekejte 30 sekund / rychlost 6.
3. Přidejte 4 lžíce slunečnicového oleje. Restujte 10 minut / 100 °C / rychlost 1.
4. Přidejte 1/4 lžičky mletého kardamomu, 1 lžičku mletého koriandru, 1/4 lžičky mletého římského kmínu a chilli dle chuti.
5. Restujte 3 minuty / 100 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 1 kg vypeckovaných a pokrájených meruněk.
7. Přidejte 70 g rozinek, 220 ml jablečného octa, 450 g třtinového cukru a 1 lžičku soli.
8. Vařte 20-25 minut / 100 °C / rychlost 1.
9. Hotové přendejte do sklenic a uzavřete. Skvěle se hodí k sýrům.