Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

8 sklenic

35 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

1 kg vypeckovaných meruněk 
500 g třtinového cukru 
2 lžíce cukru 
1 pektin 2:1 
1 lžička kyseliny citrónové 

Příslušenství:

Nože

Postup:

1. Do nádoby vložte nože.  
2. Přidejte 1 kg vypeckovaných meruněk a 500 g třtinového cukru.  
3. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1. 4. V misce stranou dobře promíchejte 2 lžíce cukru krupice a 1 pektin.  
5. Přidejte do nádoby a vařte 5 minut / 95 °C / rychlost 1.  
6. Přidejte 1 lžičku kyseliny citrónové a vařte 2 minuty / 95 °C / rychlost 2.  
7. Pokud chcete jemnější strukturu, můžete meruňky rozsekat.  
8. Hotovou marmeládu vložte do čistých sklenic a ihned uzavřete.  
9. Pro lepší skladování lze vršek sklenice před uzavřením potřít alkoholem.