Meruňková marmeláda

Suroviny:
1 kg vypeckovaných meruněk
500 g třtinového cukru
2 lžíce cukru
1 pektin 2:1
1 lžička kyseliny citrónové
Příslušenství:
Nože
Postup:
1. Do nádoby vložte nože.
2. Přidejte 1 kg vypeckovaných meruněk a 500 g třtinového cukru.
3. Vařte 15 minut / 100 °C / rychlost 1. 4. V misce stranou dobře promíchejte 2 lžíce cukru krupice a 1 pektin.
5. Přidejte do nádoby a vařte 5 minut / 95 °C / rychlost 1.
6. Přidejte 1 lžičku kyseliny citrónové a vařte 2 minuty / 95 °C / rychlost 2.
7. Pokud chcete jemnější strukturu, můžete meruňky rozsekat.
8. Hotovou marmeládu vložte do čistých sklenic a ihned uzavřete.
9. Pro lepší skladování lze vršek sklenice před uzavřením potřít alkoholem.