Medové kostky

Suroviny:
TĚSTO:
80 g másla
2 vejce
1 lžička jedlé sody
200 ml smetany
2 lžíce medu
180 g cukru
500 g hladké mouky
KRÉM:
1 plechovka Salka
250 g povoleného másla
kapka rumu
Příslušenství:
Metla
Postup:
1. Do nádoby vložte metlu.
2. Přidejte 80 g másla, 200 ml smetany, 2 lžíce medu a 180 g cukru.
3. Zahřívejte 2 minuty / 90 °C / rychlost 2.
4. Přidejte 1 lžičku jedlé sody a míchejte 1 minutu / rychlost 1.
5. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2. Během šlehání co 30 sekund přidejte 1 vejce.
6. Přidejte 500 g hladké mouky a šlehejte 1 minutu / rychlost 1.
7. Ručně dopracujte v pružné těsto.
8. Těsto rozdělte na 5 dílů a vyválejte.
9. Vložte na plech a pečte cca 6 minut / 190 °C do zlatova.
10. Připravte si krém. Do nádoby vložte metlu.
11. Přidejte 1 plechovku Salka, 250 g povoleného másla a kapku rumu.
12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4.
13. Hotové pláty potřete krémem a nechte přes noc v lednici.