Medové kostky

Medové kostky

16–18 kusů

80 minut

ověřený recept

 

Suroviny:

TĚSTO: 
80 g másla 
2 vejce 
1 lžička jedlé sody 
200 ml smetany 
2 lžíce medu  
180 g cukru 
500 g hladké mouky 
  
KRÉM: 
1 plechovka Salka 
250 g povoleného másla  
kapka rumu 

Příslušenství:

Metla

Postup:

1. Do nádoby vložte metlu. 
2. Přidejte 80 g másla, 200 ml smetany, 2 lžíce medu a 180 g cukru.  
3. Zahřívejte 2 minuty / 90 °C / rychlost 2. 
4. Přidejte 1 lžičku jedlé sody a míchejte 1 minutu / rychlost 1. 
5. Šlehejte 1 minutu / rychlost 2. Během šlehání co 30 sekund přidejte 1 vejce. 
6. Přidejte 500 g hladké mouky a šlehejte 1 minutu / rychlost 1. 
7. Ručně dopracujte v pružné těsto. 
8. Těsto rozdělte na 5 dílů a vyválejte. 
9. Vložte na plech a pečte cca 6 minut / 190 °C do zlatova. 
10. Připravte si krém. Do nádoby vložte metlu. 
11. Přidejte 1 plechovku Salka, 250 g povoleného másla a kapku rumu. 
12. Šlehejte 2 minuty / rychlost 4. 
13. Hotové pláty potřete krémem a nechte přes noc v lednici.